Благ и уханен портокалов крем: Чудна глезотия за 30 минути

0
229

Този портокалов крем е лек и много вкусен, не го пропускайте

Предлагаме ви рецептата за портокалов крем, който се прави само за 30-ина минутки, а е толкова благ и вкусен. Разкошен десерт и никак не е тежък или прекалено сладък.

портокалов крем
Бърз и много вкусен портокалов крем – идеалният десерт

Трябват ни четири броя портокали, шест броя жълтъци, чаша и половина захар, желатин, две кофички с кисело мляко.

Първо трябва да си настържем кората от портокалите. Които, разбира се, преди това сме измили много добре с вода. Сокът от тях си го изцеждаме.

Разбиваме жълтъците със захарта и ги смесваме после с портокаловия сок и с кората от портокала. Цялата тази смес започваме да я варим на водна баня като процедурата трае около 15-ина минутки.



След това разтваряме желатина в една трета чаша с вода и след това го разтапяме на водна баня. Когато е готово, го оставяме да изстине малко, преди да продължим с него.

После идва ред да смесим киселото мляко с желатина и с яйчената смес от преди това. Разбъркваме ги внимателно и разливаме чудния портокалов крем в купички. Веднага след това ги поставяме в хладилника, за да стегне кремът.

Преди поднасянето на този вкусен десерт, можем да го обърнем в подходящи чинийки. Това става ако, разбира се, не сме сипали крема в чаши, а във формички преди това.

За да го обърнете правилно в чинийки, трябва да потопите за няколко секунди всяка формичка в топла вода. Става много лесно и кремът ще изглежда чудесно. За красота може и да го декорирате с нещо по ваше си желание.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.