Учени разкриха най-голямата тайна на човешкото тяло

0
215

Белите дробове са главният отделителен орган

Едва ли някой ще подложи на съмнение твърдението, че човешкото тяло сякаш е съставено от редица тайни.

На учените ще им е необходимо доста време, за да разкрият всички тайни на човешкото тяло.

човешкото тяло
Белите дробове са главният отделителен орган

Една от най-големите от тях обаче вече е разкрита. Може би мнозина си мислят, че единственият начин, чрез който организмът се справя с мазнините, е тяхното изгаряне.

Това обаче съвсем не е така. Оказва се, че човешкото тяло има и доста скрити механизми. Един от тях например е точно този за изхвърлянето на мазнините. Те могат да бъдат изведени от тялото чрез белите дробове посредством издишването.



До това откритие са стигнали екип от австралийски учени от Университета в Нов Южен Уелс.
Екипът от учени припомня, че след постъпването на мазнините в тялото, те те складират под формата на триглицериди в специални клетки адипоцити.

Триглицеридите са изградени от водородни, кислородни и въглеродни атоми. При тяхното разграждане се образува вода и въглероден диоксид.
Водата е около 1/5, докато въглеродният диоксид е около 4/5.

Впоследствие ненужните вещества се изхвърлят чрез урината, дъха, сълзите, потта, изпражненията и останалите телесни течности.
При издишването пък човешкото тяло отделя около 200 гр. въглерод всеки ден. 1/3 от цялото това количество бива отделяно по време на сън.

От резултатите от проведените изследвания учените са стигнали до извода, че белите дробове са главният отделителен орган, който има огромна роля в отслабването.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.