Така се правят пълнени картофи с гъби: Идея нямате за каква вкусотия иде реч!

0
285

Тези пълнени картофи с гъби са повече от разкошни

Предлагаме ви рецептата за пълнени картофи с гъби. Идея нямате каква вкусотия са и как ще си оближете пръстите още след първата хапка. Чудесни са и за основно ястие, и за мезе с добро питие и приятна компания.

пълнени картофи
Прекрасни стават тези лесни пълнени картофи с гъби

Трябват ни кило и половина или две кила картофи, две глави лук, 400 грама гъби, две лъжички с доматено пюре, олио, 100 грама маслини, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим и сварим картофите в подсолена вода за около десетина минутки. После ги издълбаваме внимателно като гледаме да не изтъняваме твърде много стените им.

Почистваме си лука и гъбите, а след това ги нарязваме на ситно и ги задушаваме в половината от олиото, докато омекнат. Разбъркваме ги с доматеното пюре и ги подправяме със солта и черния пипер на вкус.



С тази вкусна и готова вече плънка, си пълним един по един издълбаните картофи. Подреждаме ги един до друг в леко намаслена тавичка, а около тях поставяме издълбаната част от картофите, която е нарязана на парченца и смесена с останалата част от плънката.

Поръсваме и отгоре ястието със сол на вкус и го поливаме с останалото олио, плюс една чаша гореща вода. Поставяме го във фурната, където се пече за около половин час на умерена температура.

Поднася се на трапезата с гарнитура по желание. Но и само така да си ги хапвате тези пълнени с гъби картофи, ще останете удивени от вкусовите им качества.

Разкошни се получават и са идеални за всеки семеен обяд или вечеря, както и за чудно предястие или пък мезе, когато имате у дома гости за сладка приказка.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.