Петте места по света, гарантиращи дълголетие

0
337

Забележете кои са основните елементи, гарантиращи дълголетието на тези хора

Може би мнозина от вас си мечтаят за дълголетие.

А знаете ли, че съществуват пет места на планетата Земя, за които е доказано, че можете да достигнете дълголетие, ако живеете там.

дълголетие
Забележете кои са основните елементи, гарантиращи дълголетието на тези хора

Първото, от местата, които гарантират дълголетие се намира в италианската провинция Нуоро, на остров Сардиния.
Другите места, гарантиращи дълголетие са японският остров Окинава, полуостров Никоя в Коста Рика, село Лома Линда в Южна Калифорния и гръцкият остров Икария.

Голяма част от жителите на тези пет географски точки на Земята, са дълголетници.
Повечето от тях доживяват до над 90 години, а редица болести, които са смъртоносни за останалия свят, се срещат изключително рядко по тези места.



Не случайно тези места на Земята са се сдобили със статут на специални. Хората, които ги населяват дължат дълголетието си на няколко изключително важни елемента.
Това са генетичната предразположеност, социалните взаимоотношения, физическата активност, хранителният режим, който е богат на плодове и зеленчуци и семейството, което заема централно място в живота им.

Управата на няколко населени места решава да внедри важните елементи в ежедневието на жителите си. Въпреки това обаче резултатите не били задоволителни. Наблюденията сочат, че продължителността на живота на хората, живеещи там, е била удължена едва с няколко месеца.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.