Само за 40 минути: Тази вкусна тортиля с пиле е пред вас (топ рецепта)

0
971

Тази тортиля с пиле става повече от вкусна, нещо невероятно е

Предлагаме ви рецептата за супер вкусотия – тортиля с пиле, която се прави и само за 40 минутки. Заслужава си да я опитате, откъдето и да го погледнете. Само я вижте и пак ще си говорим.

тортиля с пиле
Уникална, много лесна и бърза тортиля с пиле

Трябват ни 300 грама пиле, осем малки питки за дюнер, 300 грама кашкавал, една глава лук, една чушка.

Първо си сваряваме пилето, а после го нарязваме или накъсваме на едри парчета. Кромид лука също го нарязваме, както и чушката. А кашкавала го настъргваме на ренде.

След това смесваме всички продукти и ги разбъркваме хубаво, за да се получи еднородна смес. Загряваме ги на тефлонов тиган на котлона, но на средна температура.



След това взимаме питките и поставяме плънката в едната половина от тях, а с другата половина ги затваряме. Вкусните тортили трябва да ги запържим на тих огън за съвсем малко време. Обикновено им стигат и три минутки.

Добре е да ги запържваме на тефлонов тиган и без никаква мазнина. Хем е по-диетично, хем е и по-леко и вкусно. При пърженето ги обръщаме от двете страни и ги държим в тигана, докато кашкавалът се разтопи.

Преди да ги сервираме, може да ги нарежем на парчета. Но задължително не ги оставяйте да изстинат. Тези тортили са вкусни, когато се хапват още топли-топли и дори парещи.

Много са бързи – с цялото им приготовление от самото начало, ще са ви достатъчни и по-малко от 40 минутки. Но каква вкусотия става от тях, не е за разправяне. Сами ще се уверите, когато вкусите първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.