Така се правят прочутите банани по тайландски (лесна разкошотия)

0
376

Тези банани по тайландски се топят в устата, чудесен десерт са

Предлагаме ви рецептата за банани по тайландски. Невероятно вкусни и се правят бързо и лесно. Те са прочути в страната и туристите никога не пропускат да ги опитат. Направете си ги и вие, няма да съжалявате.

банани по тайландски
Банани по тайландски са невероятен десерт

Трябват ни шест банана, 60 грама масло, един портокал, захар на вкус, лимонов сок, малко джинджифил, ликьор. Посочените продукти, които нямат точен грамаж, си ги поставяте на око и според собствените си предпочитания.

Първо трябва да вземем един по-дълбок тиган и в него да си разтопим маслото. Прибавяме после нарязания на ситно джинджифил и поръсваме с повечко захар.

След това идва ред на лимоновия сок, както и на настърганата кора от портокала. Вътре в тигана поставяме и предварително обелените и нарязани на дължина банани.



Оставяме на печката за поне още 2-3 минутки, за да може сосът да започне да се сгъстява. Щом стане по-гъстичък, добавяме вътре и ликьора. Количеството му е според личния ни вкус и предпочитания.

Всичко е вече съвсем готово и взимаме чиниите, в които ще поднесем този страхотен десерт. Сервира се като във всяка чиния се поставят по две половини от банана и ги поливаме отгоре обилно с получения сос.

Да знаете каква кулинарна приказка е това нещо, направо пръстите ще си оближете. Тези банани са едни от най-разпространените и обичани в Тайланд. А туристите си облизват пръстите.

Но дори и да не сте ходили в Тайланд, няма никакъв проблем да си ги приготвите и у дома. Всички необходими съставки се продават по всички родни магазини, при това съвсем не са скъпи.

Този десерт ще се хареса на цялото ви семейство и особено на децата. Които така или иначе обожават бананите като цяло. Бързо, лесно и вкусно е, не го пропускайте.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.