Досадното изпотяване вече не е ваш проблем с тези съвети

0
590

Много хора страдат от проблеми с досадното изпотяване. Но по-лошото е, че потта има неприятна миризма

Досадно изпотяване, неприятна и досадна миризма

Фирмите за козметика разработват множество средства за борба с неприятното изпотяване като дезодоранти, сухи парфюми и рол-он дезодоранти (ролки).

Но трябва да е ясно, че ако самото изпотяване е физиологично предразположение на организма, то неприятната миризма е нещо, с което можем да се преборим сами.

Неприятната миризма на потта се дължи до голяма степен на храната, която употребяваме, а на следващо място – на лекарствата, които някои хора пият.

Хора, които ядат постоянно чесън, червено месо, ферментиралите храни, синьо сирене, риба, яйца, колбаси и карантия излъчват по-неприятна естествена миризма от хората, които приемат храни, богати на хлорофил като лапад, спанак, коприва, целина, салати, краставици, плодове.



Храната, след като  се преработи в стомаха, се разгражда на малки елементи, но те продължават да пазят миризмата на цялата храна.

Когато кръвта разнася хранителните вещества до клетките, а после изнася отпадъците, същото важи за ароматите и миризмите.

Чрез потта се изхвърлят част от ненужните вещества, както чрез урината и фекалиите.

Събраната миризма в клетките излиза навън чрез потта и става осезаема за околните.

На аналогичен принцип се получава неприятна миризма при изпотяване, когато болни хора вземат различни медикаменти.  Миризмата на химията в лекарствата се наслагва в клетките и после излиза навън и чрез потта при изпотяване.

Освен, че трябва да не прекалявате с храните, от които потта започва да мирише неприятно, пийте големи количества вода.

Яжте много плодове и редовно използвайте козметичните средства против изпотяване.

Освен това, можете да приложите два трика от народната медицина, с които да премахнете неприятната миризма при изпотяване.

Вземате един лимон, който срязвате на 2 половини. Намазвате областта под мишниците с тях. Сокът на лимоните не е сладък и не е лепкав. Предварително трябва да сте почистили космите на тези места.

Можете да направите същото, но със стипца. Стипцата се кисне предварително във вода. По-добре е да използвате за търкане задната, по-тъпа страна, за да не нараните кожата с острата.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.