Топ деликатес: Печено ризото с наденичка (вкусно, та дрънка)

0
578

Това печено ризото с наденичка става страшна вкусотия

Предлагаме ви рецептата за печено ризото с наденичка. Лесно, бързо и адски, ама адски вкусно е. Винаги се получава перфектно, стига само да спазите указанията. Които никак не са сложни за изпълнение.

печено ризото
Вкусно и лесно печено ризото с наденичка

Трябват ни 400 грама сурова наденица, две лъжички зехтин, две глави лук, пет скилидки чесън, 200 грама ориз, пилешки бульон, магданоз.

Първо трябва да си кипнем пилешкия бульон, а после се оставя да къкри на тих огън. Взимаме отделно един тиган и в него си нагорещяваме мазнината. И изпържваме наденицата от двете й страни.

След това я прехвърляме върху едно кухненско руло и я нарязваме на парчета по наш си избор. В същия тиган после си запържваме лука и чесъна. След това прибавяме към тях и ориза, като разбъркваме всичко много хубаво.



Сипваме и пилешкия бульон, а после добавяме и нарязаните парчета от наденицата. Това вкусно ястие го прехвърляме в една огнеупорна тава, завиваме го хубаво с фолио и го оставяме да се пече за дведесетина минутки във фурната.

Добре е фурната да бъде предварително загрята на 180 градуса, не повече, защото ястието ни е почти готово. По някое време махаме фолиото и го оставяме за още около 15-ина минутки във фурната, за да се запече по-добре.

Когато вече е съвсем готово, поръсваме го отгоре със ситно накълцан пресен магданоз. Сервираме ризотото, докато е още топло и дори горещо, и се наслаждаваме на невероятния му вкус.

Това ястие, както сами ще се уверите, е не само лесно за приготвяне, но и много икономично и евтино. Както се казва – от нищо нещо, но пък наистина си заслужава. Супер апетитно е.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.