Сладко изкушение: С този японски сладкиш ще блеснете пред всички!

0
495

Този японски сладкиш става малка фантазия, супер вкусотия

Предлагаме ви рецептата за японски сладкиш, който става вкусотия и половина. Лесен е за приготвяне, затова не му се плашете изобщо. А зарадвайте домочадието с разкошен десерт.

японски сладкиш
Вкусен японски сладкиш, с който ще очаровате всички

Трябват ни пет яйца, една чаша захар, чаша и половина олио, една чаша прясно мляко, една чашка грис, една чаша брашно, една чаша смлени орехи, една ванилия, един бакпулвер.

А за крема са ни необходими една чаша захар, чаша и половина прясно мляко, две пакетчета суха сметана.

Първо трябва да си направим тестото за сладкиша като разбиваме хубаво яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес. Прибавяме после течните съставки, накрая сухите и разбиваме всичко с миксер, но на най-слабата му скорост.



Тестото го разливаме в подходящ съд, който преди това сме намаслили и набрашнили леко. А после го поставяме да се пече във фурната, но не не повече от 200 градуса температура.

През това време си правим крема като карамелизираме на ниска температура захарта, а след това изсипваме в нея прясното мляко. Чак, когато карамелът се е разтопил хубаво, го изливаме върху тестото.

Готовият пък вече японски сладкиш се намазва обилно с разбитата сметана – следвайте указанията на опаковката й, за да го направите точно. Този десерт става направо муцка, пръстите ще си оближете.

Съветваме ви да не го пропускате, защото е адски вкусен и е много лесен. Пък и кой като вас – може да се изфукате пред домочадието и пред гостите, че вече сте на път да превземете и японската кулинария.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.