Заредете телефона си правилно и батерията му ще издържи няколко дни

0
618

Ако спазвате тези съвети батерията ви ще кара по-дълго време

Специалистите са категорични, че ако заредите телефона си правилно, батерията му може да изкара до четири дни.

Оказва се, че мнозина от нас зареждат телефона си по грешен начин. Вероятно сте чували ваши близки или приятели да се оплакват, че срещат сериозни проблеми с батериите на съвременните телефони.

телефона
Ако спазвате тези съвети батерията ви ще кара по-дълго време

Обикновено техният живот не е много дълъг. Когато телефонът ви остарее, се налага често пъти да го презареждате, защото батерията му пада за раз време.

Ето как да заредите правилно телефона си:



Един от общоприетите митове е, че телефоните трябва да бъдат заредени на 100%. Производителите обаче не само не препоръчват да правите това, а дори го забраняват.
Представители на компанията Cadex, която е сред най-големите производители на батерии за телефони твърдят, че когато бъде достигнато максимално ниво на заряд на батерията, тя започва да генерира електричество на малки порции, което помага за поддържането й в това състояние.

По този начин батерията на телефона се износва за изключително кратко време. На практика това означава, че занапред трябва да започнете да изключвате телефона си от зарядното, преди батерията да се е заредила напълно.
Освен това от компанията препоръчват батерията да се зарежда на малки порции през целия ден.

Те подчертават, че е добре да сваляте капака на телефона, когато зареждате батерията, за да я предпазите от прегряване, пише webnovinar.com.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.