Така се прави френска лучена супа в гювече (хит в кулинарията)

0
616

Тази френска лучена супа става нещо удивително вкусно

Предлагаме ви рецептата за френска лучена супа в гювече. Лесно се прави, така че не се плашете. Но пък става такава вкусотия, че моментално ще ви стане любима сред всички останали.

френска лучена супа
Френска лучена супа в гювече – невероятна и ароматна

Трябват ни 16 резенчета кашкавал, 150 грама настърган кашкавал, 6-7 глави лук, шест пържени филийки, две лъжици краве масло, две чаши месен бульон, една-две лъжици брашно.

Първо трябва да си нарежем лука на ситно и да го запържим в маслото, докато добие златист цвят. След това се посипва с брашното, разбъркваме и запържваме още малко.

После се налива месния бульон и се вари за около 15-ина минутки на слаб огън. Следва пасиране. Взимаме малки керамични гювечета и ги намазваме с малко масълце. На дъното им слагаме изпържените филийки хляб и ги посипваме с настъргания кашкавал.



Заливаме ги отгоре със супата, а върху нея пускаме резенчетата кашкавал. Пъхаме ги след това във фурната, за да се запекат, докато кашкавалът се разтопи и образува коричка. Обикновено им трябват не повече от 20-ина минутки за това.

Има си обаче и една малка хитрина, която трябва да ви издадем. За да се получи наистина вкусно тази френска рецепта. Добре е керамичните гювечета да бъдат накиснати във вода за около половин или един час преди да се ползват.

Така те няма да отнемат от соса на вкусотията, която ще се готви в тях. Другото правило е, че гювечетата се поставят в още студена фурна, която постепенно загряваме до температура от около 200 градуса.

Страхотно вкусна става тази френска лучена супа. Съветваме ви да я опитате непременно, защото в противен случай изпускате едно истинско кулинарно удоволствие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.