Присъствието на КАТ не е задължително при тези обстоятелства

0
226

Новите промени в Закона за движение по пътищата имат за цел да въведат засилен контрол от КАТ в някои направления, а в други – облекчения

Няма да бъде необходима среща с КАТ при леки ПТП-та, когато превозното средство може да бъде преместено на собствен ход, когато няма пострадали и страните се договорят да подпишат сами двустранни протоколи.

КАТ
При леки ПТП-та КАТ няма да се налага да идва на място

При положение, че превозното средство не може да се премести само, трябва да  повикате КАТ.

Същото ще се наложи ако има пострадали при ПТП или имате съмнения, че водачът е употребил алкохол, стимуланти или дрога, съобщиха по Би Ти Ви.

Застрахователите се притесняват, че липсата на сериозен контрол от КАТ ще  повиши броя на застрахователните измами.  Промените ще влязат сила през следващите дни.



Всички справки за изплатените обезщетения за щети при ПТП предстои да бъдат включени в подготвен нов  регистър при Гаранционния фонд на застрахователите.

Той ще бъде основен източник на информация за българските застрахователи за поведението на техните клиенти за застраховка „Гражданска отговорност“.

През месец март ще бъде въведена нова система за контрол на всички автомобили в страната.

Основната й задача е да бъде увеличена сигурността, като не се позволява манипулиране на данните по време на техническите прегледи.

Към момента въпросната информация се събира на място в пунктовете, в които се извършват ГТП, а след това се предава в централата на ДАИ.

Това позволяваше да бъде подменена информацията. Сега вече всички данни ще се подават директно в ДАИ и броят на нарушенията драстично ще падне.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.