Разнообразете трапезата с вкусно и сочно пиле по хавайски (ще ви хареса)

0
319

Това пиле по хавайски става сочно и вкусно, а и е различно

Предлагаме ви рецептата за пиле по хавайски. Няма нищо лошо и дори е препоръчително да разнообразявате менюто на трапезата си. Ето една чудесна идея, която е лесна и много вкусна.

пиле по хавайски
Пиле по хавайски – много лесно, много различно и много вкусно

Трябват ни едно пиле, едно пакетче масло, две лъжици олио, четири кръгчета ананас, четири филийки пушено или топено сирене, черен пипер, кашкавал, сол на вкус.

Първо трябва да почистим и хубаво да измием пилето. След това го натриваме отвътре и отвън с черен пипер и сол на вкус, и го намазваме с масълце.

Останалата част от маслото я пъхаме вътре в пилето и го поставяме да се пече във фурната. Когато е готово, го разделяме на четири порции и ги поставяме в друг съд за печене, който също сме намазнили преди това.



Върху всяка от порциите пиле поставяме по едно кръгче от ананаса, а върху него и по една филийка от топеното или пушено сирене. Слагаме ястието да се пече във фурната, на по-силни градуси – така, че сиренето да се разтопи.

Щом и това стане, вкусотията вече е съвсем готова за хапване. Поднасяме я на трапезата още докато е топла, а за гарнитура може да измислите най-различни варианти.

Ние ви предлагаме например варен ориз с подправки, заедно със салата от домати и краставици. Но може да заложите и на друго, като например картофи, приготвени по какъвто начин си пожелаете.

Това пиле по хавайски се прави много, ама много лесно и затова е идеалното решение за всеки повод и празник. А и е хем познато като вкус, хем и леко различно и екзотично заради ананаса. Който се съчетава перфектно с останалите съставки.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.