Като тази риба с ориз не сте яли: Супер рецепта и много лесна

0
267

Тази риба с ориз става вкусотия и половина

Предлагаме ви рецептата за риба с ориз. Много лесна, бърза и още по-вкусна. Леко и приятно ястие, което може да си приготвяте и по време на диета дори.

риба с ориз
Лесна, бърза и много вкусна рецепта за риба с ориз

Трябват ни 750 грама филе от риба, четири лъжици олио, две глави лук, три скилидки чесън, една връзка магданоз, 500 грама домати, една чаша ориз, сто грама бяло вино, сол на вкус, черен пипер, майоран, щипка мащерка.

Първо трябва да си сварим ориза в подсолена вода, а после да го оставим добре да се отцеди от течността. Нарязваме си лука на ситно и леко го запържваме в олиото.

След това прибавяме към него и счукания на ситно чесън, заедно с нарязания също на ситно магданоз и с настърганите предварително домати. Задушаваме си тези продукти, както си му е редът.



После идва ред към тях да си добавим ориза и чашата бяло вино. Поръсваме тази вкусна смес със сол на вкус и с черния пипер, както и слагаме вътре нужните зелени подправки.

Накрая взимаме суровата още риба и я нарязваме на кубчета. Смесваме я хубаво с ориза и оставяме ястието да се задуши го пълна готовност. Добре е да похлупим съда, в който го готвим, за да се задуши по-бързо и качествено.

Обикновено са му достатъчни около 20-25 минутки, за да стане напълно готово и ароматът му да ни удари директно в носа. Сервира се още топло и нищо друго не му трябва като допълнение.

Може би само чашка бяло вино, която идва като перфектния завършек на тази кулинарна приказка. Ако не сте яли риба с ориз, непременно опитайте тази рецепта. Няма да съжалявате, защото е много, ама много вкусна.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромно удоволствие и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.