Така се правят пълнени кифлички с най-вкусната плънка (супер изкушение)

0
296

Тези пълнени кифлички се топят в устата и са наистина разкошни

Предлагаме ви рецептата за пълнени кифлички с най-вкусната плънка. Бързи са за приготвяне и лесни, но пък се топят в устата и направо не може да ги остави човек, докато не ги омете всичките.

пълнени кифлички
Пълнени кифлички със супер вкусна плънка, невероятни са

За тестото ни трябват 400 грама вода, една лъжичка сол, една лъжичка сода за хляб, 700 грама брашно.

А за плънката са ни необходими една глава лук, един морков, шест яйца, магданоз, черен пипер, олио и сол на вкус.

Първо трябва да си замесим тестото за кифличките от солта, водата, брашното и содата за хляб. После сваряваме яйцата като оставяме едно от тях за намазване. Сварените яйца ги нарязваме на кубчета.



Нарязания на ситно лук го задушаваме леко на котлона, заедно с настърганите моркови. А после ги смесваме с нарязаните на кубчета яйца и с подправките. Така вкусната ни плънка е готова и чака да я напълним.

Преди това обаче разточете тестото с дебелина около половин сантиметър. После от него изрежете кръгчета с помощта на обикновена чаша и върху всяко кръгче поставете от плънката.

След като и тази част е изпълнена, намазваме краищата с останалото и вече разбито яйце и ги слепваме като прегъваме на две. Трябва да се получат формички като полумесец.

Притискаме добре слепените краища, за да не изтече плънката и ги поставяме да се пекат във фурната. А може и да ги метнем в тигана, за да ги изпържим. И в двата случая се готвят, докато не се зачервят апетитно.

Оставяме ги да поизстинат малко, но ги хапваме, докато са още топлички. Страшно вкусни са, макар че ако трябва да сме честни, студени също са фантастични.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.