Разкриха корените на човешката злоба

0
450

Това откритие ще помогне значително за създаването на медикаменти, които да помагат на по-агресивните хора

Изследване на учените от университета в Ню Йорк, САЩ разкри корените на човешката злоба.

Оказва се, че човешката злоба се провокира от зона на мозъка. Областта, която ни кара да бъдем злобни и злонамерени, е само една.

злоба
Това откритие ще помогне значително за създаването на медикаменти, които да помагат на по-агресивните хора

Очевидно обаче тя е повече от достатъчна, за да ни накара да проявим достатъчно злоба.

Авторите провели изследването сочат, че има сигнали, които ни предупреждават, че следват агресивни действия.
Ако тези сигнали бъдат уловени навреме може да се предотврати физическото или сексуално насилие.Резултатите от проведеното изследване сочат, че област от хипоталамуса е отговорен за човешката злоба. Става въпрос за същата тази област, която отговаря за апетита, телесната температура и съня. Именно тя се активира непосредствено преди атаката.

Д-р Даю Лин, който е ръководител на проучването уточнява, че мозъчните вериги, мотивиращи агресията са същите онези като при животните, които се подготвят за атака.
Специалистът посочва, че зоната на мозъка, която се активира преди да станем агресивни се нарича вентролатерална част от вентромедиалния хипоталамус.

Това откритие ще помогне значително за създаването на медикаменти, които да помагат на по-агресивните хора. Учените обаче все още не са убедени, че тези медикаменти ще действат ефективно.

Тепърва предстои да се проведат изследвания, които да дадат отговор на въпроса дали може да се повлияе на свободната човешка воля, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.