Учени: Тази бактерия може да унищожи човечеството

0
285

Най-страшното е, че новооткритият микроорганизъм е резистентен към всички видове антибиотици

Учени алармират, че антична бактерия е на път да сложи край на човечеството.

Въпросната бактерия е открита на 300 метра под повърхността на Земята.

бактерия
Най-страшното е, че новооткритият микроорганизъм е резистентен към всички видове антибиотици

След проведените редица изследвания на тази бактерия било установено, че тя не е възникнала наскоро, а е била изолирана от останалата част на живия свят в продължение на 4 милиарда години.

Най-страшното е, че новооткритият микроорганизъм е резистентен към всички видове антибиотици. На практика това означава, че няма никаква пречка и е твърде възможно да унищожи човечеството.



Това може да се случи, ако бъде изпусната извън пещерите, които обитава или лабораторията, в която се намира. Екипът от учени, открил въпросната бактерия е категоричен, че тя може да унищожи не само човечеството, а и голяма част от животинските видове.

Изследователите обаче вярват, че това няма да се случи. Те изразяват надежда, че на основа на този микроорганизъм биха могли да създадат лекарство, което да пребори най-голямата заплаха за човечеството през последните години – антибиотичната резистентност.

Направените до момента опити сочат, че тя се справя успешно с всички открити до момента медикаменти. Учените смятат, че вътрешната устойчивост на супер микроба се дължи на факта, че е еволюирал в изключително неблагоприятна среда в продължение на милиарди години, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.