Вкусни картофени питки, всички ги обичат (лесна рецепта)

0
364

Тези картофени питки са лесни и много, ама много вкусни

Предлагаме ви рецептата за картофени питки. Правят се лесно като детска игра и са страшно апетитни. Всички ги обичат и са идеални за самостоятелно хранене или за добавка към други вкусотийки.

картофени питки
Много вкусни и лесни за майсторене картофени питки

Трябват ни един-два килограма картофи, две глави лук, две-три яйца, четири лъжици сметана, червен пипер, черен пипер, брашно, магданоз, олио, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим и нарежем картофите, а после да ги сварим в тенджера с подсолена вода. После ги отцеждаме хубаво от водата и ги намачкваме, но още докато са топли.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме като към него прибавяме червения пипер, черния пипер и солта на вкус. След това разбъркваме подправения лук с картофите.



Сваляме от огъня, охлаждаме сместа и чак тогава прибавяме към нея и останалите посочени продукти. От тази апетитна смес си омесваме твърдо тесто, което после разточваме на кора.

Взимаме една чаша и с нейна помощ започваме да си изрязваме от тестото питки. Които питки после ги пускаме да се пържат в олиото на тигана. Запържваме ги и от двете страни, а когато са съвсем готови, не остава друго, освен сладко-сладко да си ги хапнем.

Тези картофени питки са идеални за всеки ден, тъй като са бързи и много икономични. Почти нищо не струват, но пък са толкова вкусни и разяждащи, че не може да ги оставите.

Много вървят със свежа салата – било то от домати и краставици или от маруля, а може и зеле. Честно казано, може да ги сложите и самите тях като гарнитура към някакво приготвено месце. Изборът си е само ваш.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.