Плачете, мъже: Ето защо трябва да леете сълзи, без да се срамувате!

0
533

Сълзи в очите признак на слабост ли са?

Сълзи в очите не трябва да има в очите на един мъж. Това клише предизвиква други, негативни емоции у човека. И прави хората сурови, безсърдечни, лишени от емоции. Сълзи в очите гарантира и вашето здраве, са най-новите проучвания на американските учени.

сълзи
Сълзи в очите и мъжете вече плачат!

Сълзите са естествена реакция при стрес и скръб. И ако противодействаме не тези негативни фактори, рискът от сърдечно-съдови заболявания е огромен.Сълзите не са признак на слабост. Те са естествена защитна реакция на организма, които го предпазват от сериозни заболявания.

Ако очите ви са мокри, значи емоционалното напрежение е достигнало връхната си точка. И нервната система се стреми да се отърве от него. Затова, мъже, не сдържайте този порив, съветват експерти.

Освен това човек, който плаче, е по-широко скроен и не бяга от проблемите и трудностите. А е в състояние бързо да намира изход от трудни ситуации.



Проявата на чувства показва, че мнението на другите е важно за човека. Плачът е проява на уязвимост, но в същото време сълзите показват смелост. И гарантират психическо здраве.

Доказват, че човека е жив организъм, а не роботизирана система. Сълзи в очите ни помагат също така да се отървем от негативните емоции. Съдържането на чувствата водят до нервен срив или до неразбиране с другите хора.

А ако човек плаче, така поддържа емоционалния си баланс. И спомагат да се отървем от негативните емоции, които поразяват ума и тялото ни.
Сълзи в очите ни гарантират и укрепване на организма. С плача извеждаме навън бактерии и микроби, които застрашават нашето тяло. Мокрите очи съхраняват не само психическото, но и физическото ни здраве.

Сълзите са мощно средство за въздействие върху другите. Позволяват ви да се отървете от страховете и стереотипите.Според мнозина изразяването на чувства ни прави слаби, аутсайдери. Всъщност сълзи в очите спомагат да се създават здрави връзки с околните.

Така че не се срамувайте да плачете. Това е нормална защитна реакция в едно технологично, студено и стресиращо общество.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.