Свинско бонфиле с гъби и сушени домати: Ядете и ревете, толкова е вкусно!

0
1218

Това свинско бонфиле с гъби и сушени домати е разкошотия

Предлагаме ви рецептата за свинско бонфиле с гъби и сушени домати. Толкова е вкусно, че направо ще ядете и ще ревете. Не малка, а огромна фантазия става този деликатес.

свинско бонфиле с гъби и сушени домати
Свинско бонфиле с гъби и сушени домати, чудо и приказ става

Трябват ни 700 грама свинско бонфиле, 300 грама гъби, една глава лук, шест скилидки чесън, един лимон, 200 грама сушени домати, 200 грама кашкавал, соев сос, черен пипер, сол на вкус, розмарин.

Първо трябва да си нарежем бонфилето на тънки филийки. След това ги мариноваме с малко от соевия сос, лимонов сок, черен пипер, розмарин, ситно нарязан чесън и сол на вкус.

Лука и гъбите си ги нарязваме също на ситно. После взимаме маринованите филета и ги запичаме за около пет минутки на тигана, но от всяка страна. После ги отдeляме в една тавичка.



Подреждаме ги хубаво в тавичката, а върху тях разпределяме равномерно лука, гъбите, нарязаните на парченца сушени домати и чесъна. Най-отгоре ги заливаме с настърган кашкавал.

Поставяме ги да се пекат във фурната, която преди това сме загряли на температура от 180 градуса. Цялото това приготовление, заедно с печенето, трае около един час. Ако се налага, в тавичката може да капнете и съвсем малко водичка.

Така филетата стават още по-крехки и след като ги извадите и поднесете на масата, направо се топят в устата. Зверски вкусни стават тези мръвчици и са чудесни, както за основно ястие, така и за супер богато мезе.

Нужно ви е само добро питие в по-голямо количество и бъбрива компания, с която да се унесете в сладки приказки часове наред. Не пропускайте тази приказка и вие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.