Сьомга с карфиол на фурна: Готово само за 45 минутки (много е вкусно)

0
472

Тази сьомга с карфиол на фурна се прави бързо и лесно

Предлагаме ви рецептата за сьомга с карфиол на фурна. Прави се много бързо, само за 45 минутки и винаги се получава перфектно. Защото е лесна за приготвяне, а става истинско угощение.

сьомга с карфиол
Винаги се получава, защото е много лесна за правене – сьомга с карфиол на фурна

Трябват ни четири филета от сьомга, една глава карфиол, един лимон, две лъжици зехтин или олио, естрагон, мащерка, розмарин, бял пипер и сол на вкус.

Първо трябва да вземем филетата от сьомга, да ги посолим и да ги поръсим с изброените подправки. Напръскваме ги хубаво и с лимонов сок, и ги намазваме с една лъжица олио или зехтин.

Взимаме след това карфиола и го почистваме, а после го разделяме на розички. Пускаме го във вече кипяща вода и го оставяме да поври на слаб огън. Достатъчни са му около 20-ина минутки.



След това го изваждаме и го отцеждаме хубаво от водата. Подреждаме го вече отцеден върху алуминиево фолио и го поръсваме с малко мазнина.

Отгоре върху карфиола поставяме филе от сьомга. После вдигаме краищата на фолиото, събираме ги и ги усукваме хубаво, за да не излиза парата при печенето на рибата.

Загряваме си фурната на температура от 250 градуса и поставяме вкусната риба с карфиол да се пече в нея за около половин час. След това внимателно си разтваряме фолиото и оставяме сьомгата да се запече на открито за още 5-6 минутки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.