Хапчетата за отслабване супер опасни! Поразяват сърце, мозък и още…

0
373

Хапчетата за отслабване са супер опасни!

Хапчетата за отслабване са вредни за нашето здраве. Те поразяват много жизнено важни органи, дори целия ни организъм.

Манията да сме стройни и елегантни тресе жените непрекъснато. С идването на пролетта това чувство се засилва непрекъснато.

хапчета
Хапчетата за отслабване са опасни

Тогава повечето от нас търсят спасение в диетите. Други в здравословното хранене или в спорта. Но някои не желаят свалянето на килограми да продължава толкова дълго време .

Затова посягат към хапчетата за отслабване. Те обаче се оказват много опасни. Поразяват сърцето, мозъка, увреждат бъбреците ни и червата. Това алармират спецовете в храненето и диетите.



И то най-вече заради отровните им съставки. Хапчетата за отслабване са забранени не само у нас, но и в Европейския съюз. Като забраната не е от скоро, а от цели осем години.

Те обаче продължават да се продават онлайн в Интернет и по социалните мрежи. Но имената им са променени. И така ние, които ги употребяваме, изобщо не подозираме за измамата.

Някои от въпросните хапчета за отслабване ни докарват тежки депресии. Дори има случаи, доста чести, от проява на сомнамбулизъм, както и на други психични разстройства. Това потвърдиха от Българската психиатрична асоциация.

Тези хапчета се търгуват под формата на капсули или на таблетки. Но и в двата производството им е от Индия. И преминават през границата като хранителни добавки. В този случай не се изисква да се прави регистрация в Изпълнителната агенция по лекарствата.

Това съобщи проф. Донка Байкова. Тя е преподавател по диетика в Медицинския университет в София. Специалистката е и заместник председател на българското дружество по диетика и хранене.

Заради това учените препоръчват да не се доверяваме на подобни хранителни добавки. Те са твърде опасни за нас и може да доведат до необратими психични и физически заболявания.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.