Първа помощ при хипертонична криза

0
379

В никакъв случай не посягайте към диуретиците

За съжаление никой не е застрахован от появата на хипертонична криза.

В такива моменти експресното действие е от огромно значение. Именно поради тази причина в следващите редове ще ви разкрием как трябва да действате в случай на хипертонична криза.

хипертонична криза
В никакъв случай не посягайте към диуретиците

Статистиката сочи, че един на всеки трима, които имат сърдечни проблеми, изпада в хипертонична криза.
Ако не бъде обърнато внимание навреме, проблемът може да се задълбочи и да нанесе тежки поражения върху централната нервна система, големите кръвоносни съдове и сърцето.

Ето какво трябва да направите в случай на хипертонична криза:



– В никакъв случай не си позволявайте да изпаднете в паника!

– Запомнете, че налягането в артериите до голяма степен зависи от състоянието на нервната ви система. Поради тази причина е от изключителна важност да съумеете да запазите спокойствие.

– Не правете резки движения. В такива състояния те определено ще ви причинят доста сериозна болка в областта на гърдите. Не е изключено да се „сдобиете“ и със световъртеж.

– Обадете се на специалистът, който следи състоянието ви.

– Не си позволявайте да вземете диуретици, надявайки се, че по този начин ще свалите кръвното налягане. Не използвайте и бета-блокери.

– В такива случаи най-уместно е да вземете АСЕ-инхибитори. Те не само ще нормализират кръвното ви, а и ще ви предпазят от сърдечна недостатъчност. В такива случаи това е най-често срещаното усложнение, пише ezine.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.