Така се правят спагети с морски дарове на Кремена Халваджиян (любимата й рецепта)

0
1025

Тези спагети с морски дарове на Кремена Халваджиян са чудесни

Предлагаме ви рецептата за спагети с морски дарове на Кремена Халваджиян. Цялото й семейство ги обожава, а самата тя разкрива, че се правят и повече от бързо и лесно.

спагети с морски дарове
Спагети с морски дарове на Кремена Халваджиян, стават наистина фантастични

Трябват ни 400 грама спагети, 250 грама морски дарове по избор, две скилидки чесън, една чаша течна сметана, една чашка бяло вино, два жълтъка, две лъжици зехтин, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим спагетите във вече вряща и подсолена вода. Така, както е указано на самата им опаковка. След това ги отцеждаме внимателно и ги изплакваме.

Взимаме морските дарове и ги запържваме в зехтина, но заедно с предварително счукания чесън. Щом започнат да пускат вода и да се варят, вместо да се пържат, прибавяме към тях бялото вино и сметаната.



Разбъркваме ги добре и прибавяме към тях жълтъците, които сме разбили с малко сол. Оставяме да се готви на тигана за още 30-40 секунди и после вътре в соса изсипваме сварените спагети. Може и друга паста, това си е по наш избор.

За този чудно вкусен сос са най-подходящи пенето, макароните и фузилите, тъй като те добре задържат соса. Разкошни стават тези спагети с морски дарове и това Кремена отдавна е обявила за своя супер специалитет.

Цялото семейство си умирало да им ги сготви, а най-много комплименти за старанието и крайния резултат тя получавала от съпруга си Маги Халваджиян. Определено знаят какво да си похапват тези симпатяги.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.