Запечени картофи с пармезан, доволни ще останете (страшна вкусотия)

0
380

Тези запечени картофи с пармезан са просто невероятно вкусни

Предлагаме ви рецептата за запечени картофи с пармезан. Лесни и скоростни за приготвяне, те са толкова вкусни, че и ушите ще си изядете. Само ги опитайте веднъж и ще ви станат любими.

запечени картофи с пармезан
Страхотни стават тези запечени картофи с пармезан

Трябват ни един-два килограма картофи, шест-седем скилидки чесън, мащерка, риган, босилек, 200 грама настърган пармезан, масло, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да измием хубаво картофите и да ги нарежем. След това ги слагаме в една тавичка за печене, която преди това сме намаслили леко със зехтин или олио.

Към картофите в тавичката прибавяме черен пипер, сол на вкус, нарязания на ситно чесън, всички изброени по-горе сухи подправки, както и маслото. Количеството на маслото е според вашия личен вкус и предпочитания.



Поставяме тези вкусни картофки да се пекат във фурната. Добре е предварително да сме я загряли на температура от 200 градуса, не повече.

Когато видим, че картофите са почти готови, ги поръсваме отгоре обилно с настъргания пармезан. Оставяме да се допекат във фурната за още няколко минутки, докато пармезанът омекне.

След това ги вадим от печката и още докато са топли, ги сервираме на трапезата. Може да ги гарнираме с някаква салата по желание, а може и да ги направим самите тях гарнитура към месо.

Ако не разполагате с пармезан, може да поръсите картофите отгоре и с настърган кашкавал. Пак става чудно вкусно и ще си оближете пръстите още от първото картофче.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.