Нова голяма измама ограбва българите: Вижте я и се спасете!

0
282

Още една измама се завъртя в интернет, отново се смучат безпощадно пари!

Продължават скандалните ограбвания на българския народ. Нова измама направи така, че десетки да олекнат с няколко стотачки. Най-неприятното е, че в случая се засяга отчаянието на хората, тъй като измамените са предимно безработни хора.

От известно време в сайтовете за търсене на работа вървят обяви на фалшиви агенции, които предлагат услугите си срещу заплащане. Те искат пари от хората, а в замяна на това уж ги уреждат като статисти в неизвестни филми в чужбина.

Засега има изгорели поне десетки хора, търсещи работа. Те превеждат на агенцията пари от порядъка на 200-300 лв., а развръзка така и не следва.

Затова нашият съвет е, ако попаднете на подобна обява, веднага да я игнорирате. В повечето случай става въпрос за статисти в Лондон или друг голям европейски град, което привлича мнозина, смятайки че е лесен начин да емигрират.



измама
Всяка измама е с цел пари

Това, разбира се, не е единствената измама, която върви в интернет с цел бъркане в нашия джоб. От години е известно как различни африканци се свързват по електронната поща с българи и се представят за жени в нужда. Всичко е с цел парично облагане.

Друга известна измама е свързана с мобилните телефони. Много често различни хора получават смс-и с цел някаква томбола, а понякога дори директно се лъже, че печелят нещо и трябва само да върнат съобщението.

Както писахме вече, най-голямата измама с телефоните е свързана с позвънявания от чужбина. Само се „пуска кука“ и се чака маменият да звънне на този номер. Тогава следва източване на сметката.

Измамите в днешния свят са много. Все пак си остава становището, че от самия мамен човек зависи дали ще бъде излъган или не. Затова внимавайте с кого комуникирате, когато става дума за пари. В тези случаи обикновено нищо не е сигурно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.