Разкритие: Ето я перфектната възрастова разлика за брак!

0
475

В един брак съществуват много рискови фактори за неговия разпад, но един от най-съществените е свързан с годините на партньорите! Важно е на колко години е единият и на колко другият!

Когато човек се влюби истински, той си представя остатъка от живота си с този човек. Ако чувствата са споделени, често се стига до брак. Тези семейства обаче невинаги оцеляват и сред основните причини е възрастовата разлика.

Известно е, че жените си падат по малко по-големи от тях мъже. Много от тях дори харесват не просто малко, а направо зрели господа, тъй като ги смятат за по-стабилни във всяко едно отношение.

Това обаче се оказва грешка. Това сочи проучване в Атланта, според което голямата разлика във възрастта пречи в една връзка. Дори не само голямата, но и всяка, която е над една година.

Установено е, че човек има най-голям успех във връзката си, ако партньорът му е на неговата възраст или най-много с година разлика от него. Тогава вероятността от раздяла е едва 3%.



брак
Възрастта е важна в един брак

С нарастване на разликата във възрастта нараства и вероятността съответният брак или връзка да се разпаднат. При разлика от 5 години процентът за злощастен край скача на 18%. При 10 г. е 39%, а при 20 год. 95%.

Обяснението на тези резултати е, че двамата души във връзката е хубаво да бъдат от едно поколение, защото така изповядват по-често еднакви възгледи за живота. Когато има разлика в поколенията, започват разногласията в отношенията.

В проучването обаче не е уточнено в чия полза са тези разлики. Дали мъжът или жената е по-голям. Затова се приема, че няма значение и става въпрос и за двата случая.

Възрастовата разлика е важна в любовта, въпреки клишето „За любовта няма граници“. Всъщност граници има и те са свързани точно с годините на партньорите. Разбира се, винаги се намират изключения, но те не са никак много.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.