Патешки гърди с малинов сироп: Любимата рецепта на Емилия!

0
481

Тези патешки гърди с малинов сироп са предпочитани в семейството на певицата

Предлагаме ви рецептата за патешки гърди с малинов сироп на певицата Емилия. Наистина са уникално вкусни и никак не са трудни за приготвяне. Само ги опитайте и ще се уверите сами.

Патешки гърди с малинов сироп на Емилия

Трябват ни четири броя патешки гърди, две лъжички морска сол, четири лъжички кафява захар, едно пакетче канела на прах, сто грама червено вино, четири лъжици ликьор, една лъжица царевично брашно, сто грама малини.

Първо трябва да вземем патешките гърди и да си направим няколко прореза през кожата им. Загряваме тигана и в него запържваме месото, но задължително с кожата надолу. Запържваме, докато тя не покафенее.

След това смесваме канелата, солта и захарта, и с тази смес поръсваме патешките гърди. Обръщаме ги после и ги запържваме и от другата им страна.



Пак обръщаме, поръсваме и откъм кожата със сместа и ги пържим само още една минутка. След това ги изваждаме от тигана и ги поставяме някъде на топло – в топло плато е най-добре.

През това време си смесваме ликьора, виното и брашното. Изсипваме ги в тигана и готвим още около три минутки. После идва ред да добавим в тигана и малините. Оставяме така на котлона за няколко минутки, докато малините се затоплят.

Нарязваме си вкусните патешки гърди и ги сервираме, като сме ги поляли обилно със соса. Става наистина страшна вкусотия, а месото е много сочно и крехко.

Емилия признава, че това е едно от любимите ястия на цялото й семейство и особено на половинката й Коко Динев. Който си облизвал пръстите всеки път, щом само го подуши от кухнята.

Опитайте го и вие, защото определено няма да съжалявате. А и никак не е сложно за приготвяне. Изглежда завъртяно като наименование, но всъщност е повече от лесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.