Топла и вкусна мексиканска супа: Ще искате още и още от нея (топ рецепта)

0
347

Тази мексиканска супа е много апетитна и разяждаща

Предлагаме ви рецептата за мексиканска супа, която става топла и много апетитна. Никак не е сложна за правене и се получава винаги, дори и да не сте особено добри в кулинарията.

мексиканска супа
Вкусна и лесна е тази мексиканска супа

Трябват ни 500 грама телешка кайма, две глави лук, 400 грама червен фасул от консерва, 200 грама царевица от консерва, 400 грама домати от консерва на кубчета, няколко люти чушлета, три скилидки чесън, черен пипер, сол на вкус, тортила чипс.

Първо взимаме един по-голям тиган и в него загряваме олиото. После запържваме леко лука и каймата. Излишната мазнина се изцежда и прехвъляме лука и каймата в една тенджерка.

Към тях прибавяме лютите чушлета, боба, царевицата, доматите и всички останали подправки. Разбира се, чушлетата сме си ги нарязали на каквато искаме големина.



Използваме и течността от консервите като не я изхвърляме. Ако използваме нормална и обикновена тенджера, то супата се готви за около един час на средна температура.

Когато е вече съвсем готова, я гарнираме с царевичен чипс. Това, разбира се, става след като сме я разсипали по купичките за супа. Отгоре може да й добавим и една лъжица заквасена сметана. Но може да сложим и сирене, накълцан магданоз или зелен лук.

Общо взето, ако решите да добавяте нещо, то може да бъде всяко едно от изброените по-горе. И това зависи само от вашия вкус и предпочитания.

Ако я оставите така – съвсем натурална обаче, също няма да съжалявате. Тази мексиканска супа е повече от вкусна и страшно апетитна. Няма втора като нея, а и все пак всички знаем, че Мексико е прочуто със своите вкусотийки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.