Истината: На майката или на жената е ден 8 март?!

0
422

8 март се празнува от почти всички жени днес, но имат ли право на това?!

Днес е един от най-празнуваните и тачени дни. По улиците е пълно с мъже, които са хванали цветя в ръка и бързат да ги подарят на някоя жена, защото е настанал 8 март.

От години обаче мнозина спорят относно въпроса чий ден е точно 8 март. Дали на жената или само на майката?

Ако трябва да се доверим на официалните данни, то днес трябва да празнуват всички дами. Този ден е признат за международен на жената. Тоест празнува се по цял свят от нежната половина на човечеството.

В България обаче мненията са двупосочни. Има доста спорове, че жените, които не са майки, не трябва да празнуват.



8 март
Честит 8 март днес!

Това становище идва от там, че празникът се популяризира изключително много след 9 септември 1944 г., а не е тайна, че в периода на социализма почти всяка жена е била и майка, понеже държавата е стимулирала раждаемостта.

8 март става Денят на жената поради масова проява на работнички в Ню Йорк именно на тази дата през 1857 г. Оттогава датата се превръща в символ на почитта към всички дами.

Някои разбирания причисляват 8 март като Ден на майката поради вярванията, че всяка жена трябва да бъде майка. Това е заложено в психиката на някои хора, останало е още от времето на социализма у нас.

Това е и причината 8 март да се смята и за Ден на майката само в страните от Източна Европа. Там все още се счита, че тази дата трябва да бъде отбелязвана предимно от дамите, изпитали радостта от майчинството.

В крайна сметка нашият съвет е да празнуват всички жени, които усещат, че това е техният ден. Само така ще изпитат удоволствието от този празник. Честито на всички тях, TOPactualno.com им желае много получени цветя днес!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.