Пилешки пържоли в чеснова коричка: Яли ли сте такава вкусотия преди?!

0
354

Тези пилешки пържоли в чеснова коричка са истински разкош

Предлагаме ви рецептата за пилешки пържоли в чеснова коричка. Толкова са прелестни, че пръстите ще си изядете дори. А са лесни и винаги се получават чудесно.

пилешки пържоли в чеснова коричка
Чудни пилешки пържоли в чеснова коричка

Трябват ни две пилешки гърди, 300 грама сметана, три-четири скилидки чесън, 150 грама кашкавал, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си пасираме чесъна. След това добавяме към него сметаната и подправяме със сол и черен пипер на вкус. Взимаме после пилешките гърди и ги поставяме в една предварително намаслена тавичка.

Отгоре ги намазваме обилно със сместа от чесъна и сметаната, а за капак ги поръсваме и с настъргания кашкавал. Пъхаме ги после във фурната, която вече сме загряли на температура от 180 градуса.



Стигат им около 45-50 минутки, за да са напълно готови, вкусни и крехки – само за хапване. За гарнитура към тях може да сервирате картофки, свежи салати или пък запържени или задушени гъбки.

Каквото и да им сложите отстрани, все ще е чудесно, защото самите те стават невероятно крехки, сочни и вкусни. Това са едни различни пилешки пържоли с прекрасен аромат и може да ги поднесете дори на гостите си при специален повод.

Много са лесни, правят се бързо и никак не са скъпи, както сами видяхте. Затова пък изглеждат убийствено и спокойно минават за някакво засукано ястие. А ние, разбира се, хич и няма да се напъваме да отричаме „канските усилия“, които сме вложили в него.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.