Евтино, но много вкусно: Лесна запеканка с праз (става фантастична)

0
358

Тази запеканка с праз е евтина, но зверски апетитна

Предлагаме ви рецептата за запеканка с праз. Може да си я правите преди всяка заплата, защото е супер евтино ястие, но пък ушите ще си изядете с него. Много апетитна става.

запеканка с праз
Евтина и вкусна запеканка с праз

Трябват ни десет стръка праз, две глави лук, пет червени чушки, пет розички броколи, пет лъжици олио, 50 грама прясно мляко, четири лъжици доматено пюре, червен пипер, магданоз, черен пипер, галета, 200 грама кашкавал, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим праза и да нарежем на парченца бялата му част. Попарваме парченцата в подсолена вода, докато омекнат. След това ги отцеждаме и ги нареждаме в намаслена тавичка.

В нагорещено олио запържваме ситно нарязания лук, заедно с червените чушки, броколите и зелените пера от праза, които също сме нарязали.



След това прибавяме доматеното пюре, магданоза, солта на вкус и червения пипер. Може да поръсим и още сега с черен пипер за по-апетитен вкус.

После слагаме към тях и прясното мляко, заедно с част от галетата. Правим го, за да се получи една не много рядка смес. С тази смес заливаме праза в тавичката и го поръсваме с другата част от галетата, която още не сме употребили.

Най-отгоре поръсваме обилно с настъргания преди това кашкавал. Пъхаме тавичката с вкусотията вътре във фурната, където се пече докато ястието не стане напълно готово.

Само ако знаете какво чудо на чудесата става това ястие, направо не е за разправяне. Толкова е вкусно, че и да ви предложат месо, със сигурност ще го откажете. Тази запеканка е богата и в пъти по-апетитна и от пържола дори.

Но ако искате, спокойно може да си я добавите към някакво месце като гарнитура. Ако сте чак такива заклети мръвкари. И в двата случая ще си оближете пръстите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.