Ето го вкусното телешко по гръцки на Наталия Кобилкина (страшно апетитно става)

0
788

Това телешко по гръцки на Наталия Кобилкина е вкусотия голяма

Предлагаме ви рецептата за телешко по гръцки на Наталия Кобилкина. Страшна вкусотия става, а годеникът й не спира да я хвали колко хубаво се е научила да го прави. Вижте и вие колко е лесно.

телешко по гръцки на Наталия Кобилкина
Лесно и много вкусно телешко по гръцки на Наталия Кобилкина

Трябват ни 700 грама телешко месо от бут, червено вино, 500 грама вода, две лъжици доматено пюре, една лъжичка захар, стрък розмарин, една пръчка канела, зехтин, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим хубаво телешкото месо от ципите и жилите. А после го нарязваме на едри парчета. Загряваме няколко лъжици зехтин в една дълбока тенджера и в нея си запържваме месото от всички страни.

Запържваме го, докато то започне да променя цвета си. След това прибавяме към него виното и оставяме да заври. Щом заври, вътре слагаме и нарязания розмарин, доматеното пюре, черния пипер, канелата и водата.



Подправяме го на вкус със сол, но може да поставим и малко бахар в ястието – също придава чуден вкус. После го похлупваме с капак и го оставяме да ври на котлона за около час. Или докато се убедим, че се е сварило наистина добре.

След това поръсваме вкусотията с щипката захар и оставяме да ври за още 30 минутки, но вече на слаб огън. Щом чудното телешко е напълно готово, го сервираме с картофена салата.

С тази салата е по оригиналната рецепта на Наталия Кобилкина, с която тя шашка половинката си Такис всеки път. Но ако не искаме или обичаме нещо друго, то спокойно можем да заменим картофената салата с вариант по наш избор.

Ще видите каква чудесия става това ястие и противно на очакванията, че телешкото изисква огромни усилия и майсторлък в кулинарията, се прави много лесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.