Синоптици ли: Ето как да познаем времето от домашните животни!

0
405

Домашните животни са по-сигурни от синоптиците

Домашните животни безпогрешно ни показват какво време ни очаква. Това са го знаели още нашите предци. И безпогрешно са познавали времето по своите любимци. Просто трябва много внимателно да ги наблюдаваме. Любимците ни познават какво ни очаква за времето по-сигурно от учените метеоролози.

животните
Поведението на животните говори много

Още нашите прадеди са знаели, че животните безпогрешно усещат промените в климатичните условия. И макар синоптиците да имат свръх модерна техника, домашните животни винаги познават. Те са просто безпогрешни. Просто трябва да следите поведението им, защото усета им е безпогрешен.

Започне ли домашното ви коте да облизва старателно ушите и муцунката си, значи ще вали. Със сигурност.Очаква ни буря, щом свинете се щурят като изоглави или разнасят слама из свинарника.

Кучетата показват, че ще се развали времето, като се търкалят по пода. И не спират да го правят, независимо от заповедите на стопаните им. Буря ще има, щом говедата ровят с рога и копита земята. И непрекъснато гледат на север.



Видите ли раците да се крият в необичайни скривалища, това означава едно. Идва много лошо време, бури и дори урагани.Овцете също са безспорен барометър с действията си. Ако ако привечер са безгрижни и подскачат весело по тревата, следващия ден ще е прекрасен.

Воловете и телетата са също като подвижна метеорологична станция. Ако телетата подскачат, все едно някой ги е стреснал и от ноздрите им излиза пара, това предвещава само едно. И то е на следващия ден ни очаква буря с гръмотевици.

Същото важи и за поведението на други домашни животни. Щом ги забележите воловете да си ближат краката и да издават неестествени ревове, това вещае абсолютно същото на другия ден. Гръмотевична буря.

Друг признак, че времето се разваля е хапането на мухите. Щом настървено се забиват в плътта ни, това означава само едно. И то е промяна на климатичната ситуация.Ще вали или най-малко ще е студено и облачно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.