Така се правят супер крехки мариновани пържоли на фурна (топ вкусотия)

0
639

Тези мариновани пържоли на фурна се топят в устата

Предлагаме ви рецептата за мариновани пържоли на фурна. Топят се в устата и стават наистина много крехки и сочни. Дори и да не сте професионалисти в готвенето, винаги ще ви се получат чудесно.

мариновани пържоли на фурна
Мариновани пържоли на фурна, които са удоволствие за всеки

Трябват ни един килограм свински пържоли, 400 грама доматен сок, чубрица, черен пипер, бахар, дафинов лист, индийско орехче, сто грама червено вино, сол на вкус.

Първо трябва да си начукаме хубаво свинските пържоли и да ги поставим в една по-дълбока тавичка. След това си правим вкусната марината от доматите, виното и подправките.

Смесваме ги заедно и ги варим на котлона за около 5-6 минутки. После оставяме маринатата да изстине и чак след това заливаме с нея свинските пържоли.



Добре е, когато са заляти с маринатата, да ги оставим да стоят в нея 12 часа. Но ако нямате толкова време и ви трябва ястието по-бързо, може да престои и дори час. Отново ще поемат и ще станат вкусни.

След като са престояли свинските пържоли в маринатата, поставяте тавичката във фурната, но на умерена температура. И печете за около един час. От време на време не забравяйте да обърнете пържолките в тавата, за да се изпекат и от двете страни хубаво.

Може да ги сервирате сами или пък с някаква гарнитура, според сезона и желанията си. А защо не да им добавите някое и друго картофче – разкошно чудо става, пръстите да си оближе човек.

Тези мариновани пържоли са наистина много вкусни, но и повече от сочни и крехки, което е най-важното условия за добро приготвяне на месо. Не ги пропускайте, защото ще съжалявате какъв деликатес изпускате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.