Маслен пудинг със стафиди: Само го опитайте, разкошен е!

0
281

Този маслен пудинг със стафиди е десерт за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за маслен пудинг със стафиди. Десерт един път, прави се лесно и се яде още по-бързо. Всички у дома го обожават, ще хареса и на вас, сигурни сме.

маслен пудинг със стафиди
Чудно вкусен и лесен маслен пудинг със стафиди

Трябват ни три четвърти чаша бял ориз, две чаши прясно мляко, една трета чаша захар, щипка сол, едно яйце, 150 грама стафиди, една лъжица масло, една ванилова есенция.

Първо трябва да вземем една по-дълбока тенджера и в нея да кипнем чаша и половина вода. Във вече врящата вода си сваряваме ориза като не забравяме да го разбъркваме постоянно.

След това в един отделен съд смесваме чаша и половина сварен ориз, заедно със захарта, с чаша и половина прясно мляко и щипката сол.



Готвим ги на средна температура на котлона като отново не забравяме да разбъркваме енергично. Трябва да се получи апетитна кремообразна смес и чак тогава сме си свършили тази част от работата.

Останалото прясно мляко го разбъркваме със стафидите и разбитото яйце. Добавяме ги за около две минутки към ориза и пак разбъркваме хубаво.

Объркваме ги накрая и с маслото, и ванилията, а щом всичко е готово, разпределяме пудинга в десертни чашки и го оставяме настрани, за да се охлади.

Много вкусен и благ става, но трябва да имате нужното търпение, за да го изчакате да се охлади добре. Ако го ядете топъл, половината от вкуса му се изпарява, затова не го бързайте.

Препоръчително е дори да го оставите да престои и на още по-студено в хладилника, и чак тогава да посягате към него. Този маслен пудинг със стафиди е чудесен за десерт или за закуска.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.