Тази вечер спете на широко отворен прозорец! (Ето защо)

0
884

Довечера поспете на отворен прозорец

Добре е вечерта да отворите прозореца си и да спите така. Охлаждането засилва метаболизма на организма с много . Според учените тази цифра е цели 30%. Ако отворите прозореца си, за да нахлуе свежия въздух, вие печелите още много екстри.

прозорец
Спете на отворен прозорец

За вашето здраве и доброто ви настроение. Отварянето на прозореца е много лесен начин да предотвратите затлъстяването. Така не само преборвате риска от натрупване на излишни килограми.

Освен това се предпазвате от диабет тип 2. Да, колкото и да звучи невероятно, специалистите вече са го установили с редица опити в тази насока.Това твърди и професор по ендокринология от Оксфордския университет.

Така проф. Ашли Грийн коментира резултатите от изследването на холандски учени. Те свързват проблема с увеличаване на заболеваемостта на диабета и глобалното затопляне.



Учените на университета от Лайден са достигнали до още по-любопитни резултати от изследванията си. Според тях фатално е дори покачване на температурата с един градус. След като това се случва, това респективно увеличава със 100 000 случая на заболяване на диабет само в САЩ, за година.

В този случай тялото гори по-малко кафява мазнина, за да се топли. И тогава понижаване на инсулиновата зависимост води до напълняване.Изследването води само до едни изводи. По-често отваряйте прозореца. Така тялото се охлажда и риска от заболяване от диабет, както и натрупване на излишни килограми, драстично намаляват.

Живеенето на хладно ни гарантира подобряване на здравословното ни състояние. Освен това добрият сън също помага да избегнем тези болести. За целта обаче трябва спалнята да ни е хладна, а ние да поспим на отворен прозорец. За да нахлуе хладния нощен бриз.

Учените съветват, че там, където спим е добре температурата да се намалява между 15-17 градуса по Целзий за няколко часа. Така поддържаме и ниско тегло. Любопитното е, че когато на човек му е студено и трепери, може да изгори 400 калории за час. Защото метаболизма се увеличава пет пъти.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.