Пикантна зелева салата за ракия от Иван Звездев: Цяло кило може да изпиете с нея, толкова е вкусна

0
533

Тази пикантна зелева салата за ракия от Иван Звездев е пир за всяка компания

Предлагаме ви рецептата за пикантна зелева салата за ракия от Иван Звездев. Лесна е, а толкова апетитна и разяждаща, че и кило може да изпиете с нея. Трябва ви само добра компания.

пикантна зелева салата за ракия от Иван Звездев
Кулинарят смайва с неговата пикантна зелева салата за ракия от Иван Звездев

Трябват ни една зелка, два стръка праз лук, една чаша дървесни гъби, две печени червени чушки, шест лъжици олио, шест зърна черен пипер, една лъжичка червен пипер, една лъжица захар, една лъжица оцет, сол на вкус.

Първо си нарязваме праза на фини и тънки ивички, а зелето го режем на по-едро. Чушките пък ги нарязваме на жулиени. След това попарваме за една-две минути зелето във вряла вода, а после веднага го поливаме със студена вода.

Заливаме също с вода дървесните гъби и изчакваме да набъбнат, както подобава. Загряваме олио на котлона и в него за кратко запържваме черния пипер. Добавяме вътре и една част от праз лука и изчакваме да омекне.



А след като омекне, поръсваме отгоре и червения пипер. В една купа си смесваме зелето, чушките, гъбите и суровия праз лук. След това отгоре ги заливаме с омекналия вече праз.

Посоляваме и поръсваме с посоченото количество захар и оцет. Разбъркваме много хубаво салатата, за да се смесят добре всички съставки и я оставяме да се охлади. Трябва непременно да е студена като се яде, защото тогава е най-вкусна.

Идеална е за ракиено време, както съветва самият Иван Звездев. А знаем, че на него може да му се вярва, доказал го е с времето и с чудесата, които сътворява.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.