Великооооо! Цяла България празнува след уникална футболна победа! (ВИДЕО)

0
325

България успя да вземе скалпа на един от фаворитите в групата ни!

Невероятен успех постигна отборът по футбол на България тази вечер. „Лъвовете“ изковаха една от най-големите ни победи в историята, видя TOPactualno.com.

Националите надделяха над Холандия с 2:0. Двубоят бе от квалификациите за Световното в Русия.

И двете попадения отбеляза Спас Делев, който бе над всички на стадион „Васил Левски“. Още в 5-тата мин. той се възползва от груба грешка в защитата на „лалетата“. В 20-тата мин. пък разстреля противниковия страж с красив удар от дистанция.

Холандците цял мач не успяха да намерят себе си. В техните редици като име блестеше единствено Ариен Робен, който обаче не успя да стори нищо, за да предотврати загубата на своя тим.



България - Холандия
България с исторически успех днес!

България изигра мача много мъдро. След като дръпна с два чисти гола, се прибра, но не на глуха защита, а правеше и опасни контраатаки.

Интересното бе, че на нашата врата се завърна Ники Михайлов. Това стана възможно след голямата контузия на титуляра Владислав Стоянов.

За последно България спечели срещу „лалетата“ преди 5 години. Тогава „лъвовете“ победиха с 2:1 насред Амстердам.

Освен за самочувствие, победата днес има голяма роля и за класирането. Нашият състав събира вече 9 точки и е само на 1 т. от Швеция, която е с 10. Лидер е Франция с 13 т.

По регламент към Русия директно ще отпътува завършилият на първо място в групата. Вторият отива към баражите.

Това значи, че България вече е само на точка от зоната на баражите. Разбира се, до края на цикъла има още доста мачове.

С успеха над Холандия нашият състав успя да изпревари в класирането директния си съперник в този мач. „Лалетата“ остават с едва 7 точки и шансовете им за Световното намаляват значително.

Оценките за всички футболисти в нашия лагер са много добри. Настроението е преповдигнато и надеждите на България за класиране се връщат. Честито!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.