Пилешки гърди с мед, лимон и горчица: Неочаквано добра комбинация!

0
381

Тези пилешки гърди с мед, лимон и горчица са адски вкусни

Предлагаме ви рецептата за пилешки гърди с мед, лимон и горчица. Стават лесно и бързо, а комбинацията е невероятно добра. Ще видите колко са апетитни и крехки, нямат оставяне.

пилешки гърди с мед, лимон и горчица
Много вкусни и особено лесни пилешки гърди с мед, лимон и горчица

Трябват ни четири половинки пилешки гърди, две лъжици мед, една лъжица горчица, една лъжичка смлян джинджифил, три големи скилидки чесън, настърганата кора и сокът от половин лимон, една лъжица водка, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да смесим всички посочени съставки за маринатата и да ги разбъркаме добре. Медът трябва да се разтвори хубаво. След това надупчваме пилешките гърди с клечка за зъби или с шишче.

Дупчим ги на няколко места, дори повечко, за да поемат по-добре от маринатата. После ги слагаме в подходящ за целта съд и отгоре ги поливаме много обилно с готовата вече марината.



Объркваме ги внимателно и ги завиваме с домакинско фолио, а може и да ги похлупим с капак. А после ги поставяме в хладилника, където трябва да останат поне един час, за да се мариноват хубаво.

След като мине посоченото време, изцеждаме пилешките гърди от маринатата и ги поставяме в една тавичка. Преди това сме я намазали с мазнина, за да не залепва месото по нея.

Поставяме месото във фурната, където се пече за около половин час на температура от 220 градуса. Добре е фурната да бъде предварително загрята и тогава да поставим мръвките в нея.

Нищо работа не са тези пилешки гърди, но пък стават вкусотия и половина. Може да ги поднесете с каквато искате гарнитура – картофи, ориз, салати, всичко им пасва идеално.

Стават, както за основно ястие, така и за мезе. Ако ще ги хапвате като мезенце, нарежете ги на парчета и ги поднесете към виното или ракийката. Пръстите ще си оближете с тях.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.