Червените картофи правят това, което другите само обещават! (Лекуват сърце, отвяват стреса и ни правят слаби)

0
604

Картофите са храната, без която никой българин не може

Картофите присъстват в много български гозби. Те са традиционния продукт, който изхранва нашенеца през вековете. Но малко хора знаят колко полезни са червените картофи.
Те са не само вкусни, но и изключително полезни за нас. Това съчетание ги прави незаменима храна за организма ни.

червените картофи
Червените картофи лекуват и са разкошни за диета

Червените картофи са полезни, здравословни, лекуват от различни заболявания. Те са отлично лекарство и средство за укрепване на организма ни.

Червените картофи са изключително полезни за очите. Богати са на веществото бета каротин. Това вещество прави зрението остро. И забавя болестта катаракта на очите.

В този вид картофи се съдържа огромно количество магнезий. Този микроелемент е изключително ценен за организма. Защото произвежда така необходимата енергия. Червените картофи спомагат за правилното функциониране на на костите,артериите, кръвта и мускулите.



И не на последно место съдействат за укрепване на сърцето. Този вид картофи са отлична храна за сърдечния мускул и го предпазват от много болести.

Те са уникално средство срещу стрес. В това си действие червените картофи нямат равни на себе си. Защото съдържат много сложни въглехидрати. Които спомагат за отделянето на хормона серотонин в мозъка. Той от своя страна намалява стреса и напрежението. Парира и неприятните емоции.

Може и да не ви се вярва, но червените картофи са отлично средство срещу отслабване.Те влизат в състава на различни хранителни режими. Уникална храна са, понеже са бедни на мазнини и на калории. Благодарение на това съчетание хората се чувстват сити. И рядко посягат към повече храна през деня.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.