На компанията ни потекога лигите само като го подушихме (страшно вкусно месце)

0
261

Това телешко в меден сос може да ви разкаже играта

Предлагаме ви рецептата за телешко в меден сос. Само като го подушихме и лигите ни потекоха. А за вкуса и дума не може да става, няма втори като него.

телешко в меден сос
Телешко в меден сос – е, няма такава уникална рецепта

Трябват ни 800 грама телешко бонфиле или друга част, сто грама мед, 60 грама бял балсамов оцет, 50 грама зехтин, две лъжици дижонска горчица, две лъжици запечен сусам, половин лъжичка кориандър на зърна, половин лъжичка къри на прах, половин лъжичка чили на прах, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем телешкото бонфиле на парчета. След това го овкусяваме със сол на вкус, къри, чили на прах и стрития в хаванче кориандър.

После идва ред да запържим месото в зехтина, докато придобие хубав златист цвят. След това наливаме вътре малко вода, заедно с белия балсамов оцет.



Чак, когато се редуцират, прибавяме и меда, заедно с горчицата. Разбъркваме много хубаво и оставяме да се сготви до пълната му готовност.

Сервираме го на трапезата, докато е още топло. А за гарнитура може да предложим всичко, което ни е по вкуса. Страхотно върви със свежа салата, овкусена със зехтин, както и със зеленчуци на пара.

Но пък става идеално и ако го съчетаете с пухкаво картофено пюре или с картофки, приготвени по различен начин. С това ястие ще нагостите като крале не само семейството, но и гостите си. Съветваме ви да не го пропускате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.