Въздушен сладкиш без брашно: Обзалагаме се, че такава вкусотия не сте яли! (нежен и ефирен)

0
786

Този въздушен сладкиш без брашно се прави лесно и става перфектен

Предлагаме ви рецептата за въздушен сладкиш без брашно. Идеалната рецепта за всяка работеща домакиня. Защото се прави скоростно и винаги се получава чудесно. Не се плашете ако не сте спец в кухнята, много е лесно това изкушение.

въздушен сладкиш без брашно
Невероятен е този въздушен сладкиш без брашно – вкусен и бърз

Трябват ни 500 грама извара, четири яйца, шест лъжици захар, две лъжици заквасена сметана, две лъжици нишесте, десет града ванилия, сушени плодове и стафиди по избор.

Първо взимаме една купа и в нея си разбиваме жълтъците, изварата, захарта, сметаната, нишестето и ванилията. Във втора купа разбиваме белтъците от яйцата.

След това смесваме двете готови смеси и ги разбъркваме хубаво, за да се получи съвсем еднородно и хомогенно цяло. Ако е необходимо и ако искате да ги сложите в сладкиша, добавяте в сместа и сушените плодове, или стафидите.



Отново разбъркваме и изсипваме сместа във форма, която преди това сме покрили с хартия за печене и леко сме намазнили с масълце. Слагаме в загрятата на 180-200 градуса фурна и печем десерта за около 30-40 минутки.

Щом вече е съвсем готов, този апетитен сладкиш може да украсим отгоре със сладко, а може и с шоколад. Но и така да го оставите, пак няма да е проблем, защото ще видите каква разкошотия е.

Лесно, бързо и икономично е. Убедени сме, че такава фантазия не можете да си купите от никой магазин. Топи се в устата и е толкова нежен и ефирен, че оставяне няма. Най-хубавото е, че се прави скоростно, винаги се получава и става за нула бройки.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.