Д-р Веселин Герев посочи най-доброто лечение на депресия!

0
577

В състояние на депресия са много българи, но изход има!

Изненадващо или не, България се оказва една от страните с най-много жители в депресия. Това показват най-новите проучвания, научи TOPactualno.com.

В момента нашата държава дели четвъртото място по този показател, заедно с Великобритания и Германия. И трите страни имат по 8% депресирани жители.

Лидер е Унгария с 10,5%, пред Португалия с 10% и Швеция с 9%.

По принцип жените в Европа са по-депресирани, сочи статистиката. Техният процент е около 8, а на мъжете 5,5.



Симптомите за една депресия могат да бъдат много. Най-честите са безсъние, намалена енергия, потиснатост, забавена мисъл, понижена енергия, нерешителност.

депресия
Д-р Веселин Герев разкри истините за човешката депресия

„Сега е пикът на депресията. Природна причина за нея е зимата, липсата на светлина отключва това състояние.“ – твърди д-р Веселин Герев, предаде Нова ТВ.

Според психиатъра, за да се избави човек от своята депресия, той трябва да стой повече на светлина. Именно в нея се съдържа веществото на успокоението и настроението серотонин.

Интересното е, че депресиите не се влияят от материалното състояние на човека. Лекарят твърди, че повечето му пациенти са такива, които разполагат с доста солидни финансови средства.

За да не навлизаме в коварната спирала на антидепресантите и консултациите със специалист, можем да си помогнем напълно безплатно сами.

Най-добрият начин за това е чрез слънчева баня. Излагането на слънце за около 10-15 минути може да покачи серотонина в човешкия мозък в пъти, което да го излекува от депресията.

Специалистите правят разграничение между лошо настроение и депресивно състояние. Първото, дори да е дълготрайно, подлежи на промяна от външни емоционални фактори. Докато при второто промяната може да дойде физически чрез прилив на серотонин например.

Д-р Веселин Герев обаче разби митовете, че доброто здраве може да доведе до побеждаване на депресията. Той е на мнение, че спортуването не оказва никакво влияние върху душевното състояние на човека.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.