Богат и страшно ароматен кейк: Вкусът е размазващ! (лесна рецепта)

1
3231

Този какаов кейк с фурми и боровинки е десерт за чудо и приказ

Предлагаме ви рецептата за какаов кейк с фурми и боровинки, който ще ви размаже. Толкова е вкусен и страшно ароматен. Непременно го пробвайте, ще видите, че си е заслужавало.

кейк с фурми и боровинки
Ароматен, лесен и удивително вкусен кейк с фурми и боровинки. Ще ви я яд, ако не го опитате

Трябват ни четири яйца, чаша и половина захар, 50 грама течна сметана, олио, 50 грама меко сирене крема, един пакет бакпулвер, една лъжица какао, 150 грама фурми, 150 грама боровинки, две лъжици пудра захар.

Първо трябва да си разбием яйцата със захарта. След това прибавяме сметаната, олиото, сиренето крема и ги разбъркваме много хубаво, за да се получи еднородна смес.

Добавяме после брашното, което вече сме смесили с бакпулвера и чак накрая слагаме и нарязаните на парчета фурми, както и боровинките.



Отново разбъркваме много хубаво всичко, а накрая слагаме в сместа и какаото като отново цаката му е в бъркането. Когато сместа е станала изцяло гладка и хомогенна, я изсипваме в една намазнена формичка за кекс.

Поставяме я да се пече във фурната, която преди това сме загряли на подходящата температура. Обикновено му е достатъчно да се пече за не повече от 40-45 минутки. Проверяваме дали е готов с помощта на клечка за зъби.

Този кейк с фурми и боровинки става чудно вкусен. Шоколадов и едновременно с това се усещат парченцата от плодовете. Боровинките придават истинска свежест и неповторим вкус.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.