Така се прави чудния лаврак на фурна с билки на Алисия

0
835

Този лаврак на фурна с билки на Алисия става вкусотия голяма

Предлагаме ви рецептата за лаврак на фурна с билки на Алисия. Лесна и апетитна вкусотия, с която певицата се хвали пред гостите си често. Опитайте го и ще видите, че има защо.

лаврак на фурна с билки
Много вкусен е този лаврак на фурна с билки на Алисия

Трябват ни два средно големи лаврака, сокът от един лимон, една лъжичка мащерка, една лъжичка магданоз, една лъжичка риган, една лъжичка девесил, една лъжичка млян черен пипер, пет скилидки чесън, три лъжици зехтин, една лъжичка горчица, сол на вкус.

Първо трябва да смесим добре всички подправки и след това да ги добавим към вече счукания чесън. Който сме смесили пък с лимоновия сок и зехтина.

Разбъркваме ги добре и прибавяме черния пипер и сол на вкус. Пак бъркаме, за да стане напълно хомогенна и единна смес. Взимаме рибата и я измиваме, а после хубаво си я почистваме.



След това я намазваме с тази смес обилно отвътре и отвън, а после я поставяме да се пече във фурната. Трябват й не повече от 30 минутки, за да стане готова. Температурата на фурната е умерена, не много силна.

Ако имате желание, може завиете всяка от намазаните риби отделно в домакинско фолио и да ги печете с него. Това е, ако държите месото на лаврака да стане по-сочно.

След като е вече готова, сервирайте рибата със задушени картофи или задушени зеленчуци. Но може и със свежи салати или с друг вид приготвени картофи. Дори и картофено пюре.

Много върви и ако към този лаврак на фурна с билки поднесете чаша бяло вино, направо не е за разправяне каква вкусотия става. Това е една от любимите рецепти на Алисия, тъй като е много вкусна, а никак не е трудна.

Дори с натоварена програма като нейната, тя редовно я приготвяла у дома си, а малкият й син Валерко си облизвал пръстите. Сигурни сме, че и на вас ще допадне и то много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.