Гадно е да чистите тоалетната? С този хитър трик се отървавате от проблема

0
617

Гадно е да се чисти тоалетна

Няма по-гадно нещо от почистването на тоалетна. На всеки се е налагало да прави това неприятно занимание. Препаратите са скъпи. Само че колкото и да ни струват, налага се да търкаме често това отходно место.

тоалетна
Чистенето на тоалетна става дори приятно

Домакини са измайсторили няколко рецепти, за да се отърват от това досадно занимание. Те са го сътворили с домашни средства. Така хем ни струва по-евтино, хем няма да се налагате да залягаме над тоалетната чиния. За да търкаме до припадък.

Домакиня от Америка е намерила хитър способ да се отърве от търкането на тоалетната чииня. Освен това продуктите са изключително екологични. И не замърсяват околната среда, нито нанасят щети на ръцете ни.

Ето какво се използва за приготвяне на домашното почистващо средство. Смесва се четвърт чаша течен сапун. Освен това ни е необходима и ¾ чаша вода. Към тези продукти прибавяме и две супени лъжици сода за хляб.



И ни остава само да ги забъркаме с 8-10 капки етерични масла. За домашния препарат може да използвате такъв течен сапун, какъвто си изберете. Освен това вида на етеричното масло също е по ваш избор.

Има и друга домашна рецепта за почистване на тоалетната чиния. В нея се препоръчва да прибавите царевично нишесте.

Друга домакиня предлага още по-опростена рецепта за домашен препарат. В неговия състав фигурира единствено сода за хляб, оцет и капките етерично масло.
Получената смес може да разделите на части и да замразите в хладилника.

За целта може да използвате и формички за лед. След това става много лесно и дори приятно. Просто взимате едно кубче лед и го пускате в тоалетната. Без да търкате. Оставяте го да престои 20-30 минути. През това време цялата тоалетна чиния се покрива с пяна. На практика именно тя върши вашата неприятна работа. И тоалетната ви отново е чиста, без да се морите. Бързо, удобно и приятно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.