Пухкаво удоволствие с ягоди и шоколад: Няма да му се каните дълго! (топ рецепта)

0
537

Този кекс с ягоди и шоколад е повече от изкушение

Предлагаме ви рецептата за кекс с ягоди и шоколад. Не изкушение, а направо чудо се получава накрая. Много е лесен и същевременно се прави бързо. Няма човек, който да не го е харесал.

кекс с ягоди и шоколад
Вкусно на ента степен – чуден кекс с ягоди и шоколад

Трябват ни четири яйца, една чаша кисело мляко, един бакпулвер, две чаши брашно, чаша и половина захар, една ванилия, половин шоколад, 300 грама ягоди, половин чаша олио.

Първо трябва да си разбием хубаво захарта, заедно с ванилията и с яйцата. След това прибавяме към тях олиото, киселото мляко, брашното и бакпулвера. Разбиваме ги хубаво за около една минутка.

След това взимаме шоколада и го нарязваме на малки парченца с нож. Поставяме го в сместа и отново хубаво я разбъркваме, за да може парченцата шоколад да отидат навсякъде.



Загряваме си фурната на 180 градуса, а формичката или тавичката, в която ще печем кекса, намазваме с олио и леко набрашняваме. Правим това, за да не ни залепне вкусотията по време на печенето.

Изсипваме направената смес в тавата или във формичката и я разпределяме равномерно. Когато сме съвсем готови, най-отгоре поръсваме обилно с нарязаните на парченца ягоди и поставяме да се пече кекса във фурната.

Обикновено са му достатъчни около 30-40 минутки, но да знаете само какво чудо ще извадите от печката след това. Не е за разправяне колко пухкав, вкусен и пленяващ сетивата става този десерт.

А и какви повече коментари да направим от това да погледнем отново какво съдържа. Та кой би отказал на ягоди или на шоколад?! Още повече на съчетанието между двете. Ще видите, че ще се влюбите в него от първото парче.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.