Вярвате или не: Стопаните на котки са по-бедни от кучешките?(Ето и причината)

0
200

Котки и кучета, е най-честата дилема за кандидат-стопаните

Котки или кучета да отглеждаме в дома си. Често любителите на четириногите са поставени пред този въпрос. Защото домашните любимци се отглеждат по различен начин. И съответно изискват различни грижи. Котката си стои в къщи, докато кучето изисква минимум един път на ден разходка навън.

Стопаните на котки, по.-бедни от кучешките

Кучето обаче е верен на стопанина и на неговите близки. Същото не може да кажем за вечния му враг. Защото котката е господар на дома и не обича да прави това, което не й се харесва. Капризна, властна, променлива, такава е пухкавелката.

И често любителите на майтапите я сравняват с непостоянната женска природа. Тази е причината и много дами да не харесват мъркащите създания. Ами просто защото много си приличат, смеят се зевзеци.

Но последното проучване на английски учени направо „изби рибата”. Оказва се, че стопаните на котки печелят по-малко от стопаните на кучета.Както изяснили експертите, кучешките собственици са по-щастливи и общуват с повече хора.



Те получават и по-големи възнаграждения, отколкото тези, които отглеждат в домовете си писани. Вярвате или не, но фактите разкриват точно това.

Освен това стопаните на кучета са много по-пъргави и обичат да приемат предизвикателствата на живота. Не такива са стопаните на котки. По принцип те са по-затворени, по-лениви и като любимците си обичат да се излежават, и да мързелуват.

Освен това любителите на котки живеят по-често с родителите или сами, отколкото стопаните на лаещите любимци.Едва 55% са котешките стопани минават под венчило, срещу 65% на кучетата. По принцип те се радват на по-малко приятели от тези, които са стопани на кучета.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.