Няма майтап: Алкохолът ни прави по-умни и шампиони в кревата? (Ето и доказателствата)

0
230

Алкохолът ни прави по-умни

Досега се смяташе, че алкохола уврежда мозъчните клетки. И в много случаи това се случва напълно необратимо.Британски учени преобърнали това твърдение на сто и осемдесет градуса.

Според спецовете от Острова нещата са коренно различни. И те са, че в умерени дози алкохола помага на паметта.

алкохолът
Алкохолът ни прави по-умни?

При това състояние се запаметяват по-добре подробности, случили се при различни инциденти.Проучването разкрива и следната ситуация.

Ако случката е станала пред човек, който е употребил алкохол, той запаметява повече подробности. Отколкото този, който е видял същото, но на трезва глава.



Специалистите от университета във Великобритания обясняват „чудото” със следното. Според тях алкохола блокира достъпа на нова информация. Концентратът съхранява получената информация много по-добре.

Изследването на психолози от Глазгоу обръщат схващането, че алкохола е лош съветник на паметта на свидетелите.

За целта е проведен опит с около 87 доброволци. Те били разделени на две групи.

Една част от тях приемали алкохол, а другите-не са поели дори капка от силните питиета.На доброволците били пускани видеофилмчета, на които били инсценирани различни обири.

След като изгледали видеоклипчетата, се провело изследването. После на участниците била дадена фалшива информация за случилото си.

Казано им били различни факти. Например за цвета на косата, за дрехите, за изражението и още куп неща, които не отговаряли на описанието на крадците във филмчетата.

Резултатите били зашеметяващи. Тези от доброволците, които употребили алкохол, без никаква грешка се справили със заданието. И не се поддали на фалшивите следи.

Не така стоял въпроса с тези от хората, които не са употребили концентрати. Те направили куп грешки и се поддали на фалшивите описания за апашите.

Този експеримент говори само за едно. Че употребата на алкохол, но в умерени количества, наистина подобрява паметта. И спомага да се съхрани точната и правилна информация за станали случки.

А според най-последните проучвания алкохолът ни прави шампиони в кревата. Стига да не прекаляваме, за да си проспим шанса?!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.